V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

Legendárna hotelová sieť Waldorf Astoria Hotels & Resorts uskutočnila druhý v poradí projekt „Chuť Waldorf Astoria“ vo spolupráci s nadáciou Jamesa Bearda — jednou z vedúcich gastronomických organizácií v USA. Hľadanie legendárnej chuti sa obnovilo na jeseň 2015: do neho sa zapojilo piati mladí šéfkuchári, ktorí sa stali finalistami ceny Jamesa Bearda, a päť zaslúžených majstrov, ktorí sú zodpovední za kuchyňu v luxusných hoteloch Waldorf Astoria v Amsterdame, New Orleans, Pekingu, Jeruzaleme a Orlande.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

Víťazmi finále, ktoré sa nedávno konalo v New Yorku sa stali šéfkuchár Benoît Chargé z hotela Waldorf Astoria Beijing a jeho mladý kolega Eric Bruner-Yang, a jedlo, ktoré vytvorili — Jing Roll — bude od tejto chvíle súčasťou ponuky všetkých 25 hotelov Waldorf Astoria na celom svete spolu s rizottom selerom à la Waldorf, ktoré vyhralo minulý rok, ako aj svetoznámymi vajíčkami Benedict, tortou „Červený vlhký“ a valdorfským šalátom, ktoré boli kedysi vymyslené v kuchyni newyorskej hotela Waldorf Astoria.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!
V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

„Sme neuveriteľne radi, že môžeme pokračovať v projekte "Chuť Waldorf Astoria" a spolupracovať s Fondom Jamesa Bearda, ktorý prispieva nenahraditeľným spôsobom a zároveň oslavuje naše bohaté kulinárske dedičstvo,“ hovorí šéf siete Waldorf Astoria Hotels & Resorts John Vanderslice. „Waldorf Astoria smeruje k gastronomickému dokonalosti v každej z 140 barov, kaviarní a reštaurácií vysokej kuchyne nachádzajúcich sa v našich hoteloch.“

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

Júri vo finálnom štádiu súťaže zastupovali slávny avantgardný kuchár Willy Dafresne, hlavný editor časopisu Saveur Adam Sachs, prezidentka Fondu Jamesa Bearda Susan Ungaro, herec, hudobník a autor kuchárskych kníh Questlove, ako aj minuloročný víťaz David Bouley.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!
V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

„Podľa zásad našeho zakladateľa Jamesa Bearda, otca americkej gastronómie, s veľkým potešením pokračujeme v spolupráci s Waldorf Astoria Hotels & Resorts — kultovou značkou, ktorá významne prispela k formovaniu kulinárneho dedičstva Ameriky,“ zdôrazňuje prezidentka Fondu Jamesa Bearda Susan Ungaro. „Snažíme sa poskytnúť medzinárodnú skúsenosť polfinalistom nášho súťažného programu pre vychádzajúce kuchárske hviezdy, a partnerstvo so šéfkuchármi Waldorf Astoria pomáha vytvárať nové ikonické diela.“

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

Je potrebné poznamenať, že Waldorf Astoria Hotels & Resorts je medzinárodná sieť luxusných hotelov značky Hilton Worldwide, ktorá pozostáva z 25 hotelov a rezortov v najnavštevovanejších mestách a najkrajších miestach planéty. Neuveriteľné gastronomické zážitky, najlepšie golfové ihriská na svete, jedinečné wellnes procedúry — v hoteli Waldorf Astoria vás čaká nezabudnuteľná dovolenka a legendárny servis v nádherných interiéroch.

Návštevníci akéhokoľvek rezortu siete Waldorf Astoria Hotels & Resorts môžu vydať na nezabudnuteľnú gastronomickú cestu „Chuť Waldorf Astoria“ a vychutnať si podpisovú vybranú trojchodovú večeru, ochutnať koktaily od známeho mixológa, prejsť sa na jachte alebo ísť na miestny trh za surovinami v sprievode šéfkuchára. Detailný program 3-dňových kulinárskych zájazdov je možné pozrieť a objednať na

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia novú kulinársku lahôdku!

Fond Jamesa Bearda, založený v roku 1986, oslavuje a podporuje mladé talenty v oblasti gastronómie a zároveň sa venuje vzdelávaniu prostredníctvom rôznych programov. James Beard, ktorý zomrel v roku 1985, bol hlavným kuchárom Ameriky, autorom mnohých kníh a človekom s encyklopedickými znalosťami. Pomohol vychovať celé generácie šéfkuchárov, bol mentorem nielen pre profesionálov, ale aj pre nadšencov. Fond, pomenovaný na jeho počesť, pokračuje v ušľachtilom úsilí o vzdelávanie a podporu začínajúcich šéfkuchárov prostredníctvom vzdelávacích programov, grantov, cien a kurzy na rozvoj podnikania.

Zdieľajte tento príspevok so svojimi priateľmi!

Vyberte svoj jazyk

Vyberte svoju menu

V prípade potreby sa ceny skonvertujú a zobrazia v mene, ktorú si vyberiete. Mena, v ktorej platíte, sa môže líšiť v závislosti od vašej rezervácie a môže sa účtovať aj servisný poplatok.