V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

Legendárna hotelová sieť Waldorf Astoria Hotels & Resorts uskutočnila druhý projekt „Chuť Waldorf Astoria v spolupráci s Fondom Jamesa Beardera — jednou z hlavných gastronómických organizácií v USA. Hľadanie legendárnej chuti sa obnovilo na jeseň 2015: zúčastnili sa piati mladí šéfkuchári, ktorí sa stali semifinálovými účastníkmi ceny Jamesa Beardera, a piati zaslúžení majstri, ktorí zodpovedajú za kuchyňu v luxusných hoteloch Waldorf Astoria v Amsterdame, New Orleans, Pekingu, Jeruzaleme a Orlande.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

Víťazmi finále, ktoré sa konalo pred pár dňami v New Yorku, sa stali šéfkuchár Benoit Charigh z hotela Waldorf Astoria Beijing a jeho mladý kolega Erik Bruner-Yang, a ich tvorba — Jing Roll — sa od tohto momentu objaví v menu všetkých 25 hotelov Waldorf Astoria na svete, spolu s rizotkom so zelerom a la Waldorf, ktoré vyhralo minulý rok, ako aj svetoznámymi vajcami Benedict, tortou „Červený zamat“ a valdorfským šalátom, ktoré boli v minulosti vymyslené v kuchyni newyorského hotela Waldorf Astoria.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!
V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

„Sme neuveriteľne šťastní z pokračovania projektu 'Chuť Waldorf Astoria' a spolupráce s Fondom Jamesa Beardera, ktorý prináša neoceniteľný prínos a zároveň oslavuje naše bohaté kulinárske dedičstvo,“ hovorí šéf siete Waldorf Astoria Hotels & Resorts John Vanderslice. „Waldorf Astoria sa usiluje o gastronomickú dokonalosť v každom z 140 barov, kaviarní a reštaurácií vysokej kuchyne, nachádzajúcich sa v našich hoteloch“.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

Porotu vo finálovej časti súťaže tvorili slávny avantgardný kuchár Wylie Dufresne, hlavný redaktor časopisu Saveur Adam Sachs, prezidentka Fondu Jamesa Beardera Susan Ungaro, herec, muzikant a autor kuchárskych kníh Questlove, ako aj víťaz minulého roka David Bouley.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!
V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

„Nasledujúc odkazy nášho zakladateľa Jamesa Beardera, otca americkej gastronómie, s veľkým potešením pokračujeme v spolupráci s Waldorf Astoria Hotels & Resorts — kultovou značkou, ktorá významne prispela k formovaniu kulinárskeho dedičstva Ameriky,“ poznamenáva prezidentka Fondu Jamesa Beardera Susan Ungaro. „Usilujeme sa poskytnúť medzinárodné skúsenosti semifinalistom našej súťaže vychádzajúcich kulinárskych hviezd, a partnerstvo so šéfkuchármi Waldorf Astoria pomáha vytvárať nové ikonické majstrovské dielo“.

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

Upozorňujeme, že Waldorf Astoria Hotels & Resorts — je medzinárodná sieť hotelov luxusnej triedy korporácie Hilton Worldwide, pozostávajúca z 25 hotelov a rezortov v najnavštevovanejších mestách a krásnych miestach planéty. Neuveriteľné gastronomické zážitky, najlepšie golfové ihriská na svete, unikátne SPA procedúry — v Waldorf Astoria vás čaká nezabudnuteľný oddych a legendárny svojou bezchybnosťou servis v luxusných interiéroch.

Hostia akéhokoľvek rezortu siete Waldorf Astoria Hotels & Resorts sa môžu vydať na nezabudnuteľné gastronomické dobrodružstvo „Chuť Waldorf Astoria“ a vychutnať si špeciálnu delikátnu večeru z troch chodov, vyskúšať koktaily od známeho mixológa, vydať sa na plavbu na jachte alebo navštíviť miestny trh za ingredienciami v sprievode šéfkuchára. Podrobný program 3-dňových kulinárskych zájazdov si môžete pozrieť a objednať na

V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!

Fond Jamesa Beardera, založený v roku 1986, oslavuje a podporuje mladé talenty v oblasti gastronómie, ako aj sa zaoberá vzdelávaním v rámci početných programov. James Beard, ktorý zomrel v roku 1985, bol hlavným kuchárom Ameriky, autorom mnohých kníh a človekom encyklopedických znalostí. Pomohol vychovať celé generácie šéfkuchárov, bol mentorom pre profesionálov i nadšencov. Fond, pomenovaný po ňom, pokračuje v ušľachtilom úsilí vzdelávať a podporovať začínajúcich šéfkuchárov prostredníctvom edukačných programov, grantov, cien a kurzov zameraných na rozvoj podnikania.

Podeľte sa o tento príspevok so svojimi priateľmi!

Vyberte si jazyk

Vyberte si menu

V príslušných prípadoch budú ceny prevádzané a zobrazené v menu, ktoré si vyberiete. Môže sa líšiť menu, v ktorých zaplatíte na základe vašej rezervácie, a môže sa uplatňovať aj poplatok za služby.