2024-05-03
V hoteloch Waldorf Astoria predstavia nový kulinársky majstrovský kúsok!
Legendárna hotelová sieť Waldorf Astoria Hotels & Resorts uskutočnila druhý projekt „Chuť Waldorf Astoria“ v spolupráci s Fondom Jamesa Beardera — jednou z hlavných gastronómických organizácií v USA. Hľadanie legendárnej chuti sa obnovilo na jeseň 2015: zúčastnili sa piati mladí šéfkuchári, ktorí sa stali semifinálovými účastníkmi ceny Jamesa Beardera, a piati zaslúžení majstri, ktorí zodpovedajú za kuchyňu v luxusných hoteloch Waldorf Astoria v Amsterdame, New Orleans, Pekingu, Jeruzaleme a Orlande.
Víťazmi finále, ktoré sa konalo pred pár dňami v New Yorku, sa stali šéfkuchár Benoit Charigh z hotela Waldorf Astoria Beijing a jeho mladý kolega Erik Bruner-Yang, a ich tvorba — Jing Roll — sa od tohto momentu objaví v menu všetkých 25 hotelov Waldorf Astoria na svete, spolu s rizotkom so zelerom a la Waldorf, ktoré vyhralo minulý rok, ako aj svetoznámymi vajcami Benedict, tortou „Červený zamat“ a valdorfským šalátom, ktoré boli v minulosti vymyslené v kuchyni newyorského hotela Waldorf Astoria.
„Sme neuveriteľne šťastní z pokračovania projektu 'Chuť Waldorf Astoria' a spolupráce s Fondom Jamesa Beardera, ktorý prináša neoceniteľný prínos a zároveň oslavuje naše bohaté kulinárske dedičstvo,“ hovorí šéf siete Waldorf Astoria Hotels & Resorts John Vanderslice. „Waldorf Astoria sa usiluje o gastronomickú dokonalosť v každom z 140 barov, kaviarní a reštaurácií vysokej kuchyne, nachádzajúcich sa v našich hoteloch“.
Porotu vo finálovej časti súťaže tvorili slávny avantgardný kuchár Wylie Dufresne, hlavný redaktor časopisu Saveur Adam Sachs, prezidentka Fondu Jamesa Beardera Susan Ungaro, herec, muzikant a autor kuchárskych kníh Questlove, ako aj víťaz minulého roka David Bouley.
„Nasledujúc odkazy nášho zakladateľa Jamesa Beardera, otca americkej gastronómie, s veľkým potešením pokračujeme v spolupráci s Waldorf Astoria Hotels & Resorts — kultovou značkou, ktorá významne prispela k formovaniu kulinárskeho dedičstva Ameriky,“ poznamenáva prezidentka Fondu Jamesa Beardera Susan Ungaro. „Usilujeme sa poskytnúť medzinárodné skúsenosti semifinalistom našej súťaže vychádzajúcich kulinárskych hviezd, a partnerstvo so šéfkuchármi Waldorf Astoria pomáha vytvárať nové ikonické majstrovské dielo“.
Upozorňujeme, že Waldorf Astoria Hotels & Resorts — je medzinárodná sieť hotelov luxusnej triedy korporácie Hilton Worldwide, pozostávajúca z 25 hotelov a rezortov v najnavštevovanejších mestách a krásnych miestach planéty. Neuveriteľné gastronomické zážitky, najlepšie golfové ihriská na svete, unikátne SPA procedúry — v Waldorf Astoria vás čaká nezabudnuteľný oddych a legendárny svojou bezchybnosťou servis v luxusných interiéroch.
Hostia akéhokoľvek rezortu siete Waldorf Astoria Hotels & Resorts sa môžu vydať na nezabudnuteľné gastronomické dobrodružstvo „Chuť Waldorf Astoria“ a vychutnať si špeciálnu delikátnu večeru z troch chodov, vyskúšať koktaily od známeho mixológa, vydať sa na plavbu na jachte alebo navštíviť miestny trh za ingredienciami v sprievode šéfkuchára. Podrobný program 3-dňových kulinárskych zájazdov si môžete pozrieť a objednať na
Fond Jamesa Beardera, založený v roku 1986, oslavuje a podporuje mladé talenty v oblasti gastronómie, ako aj sa zaoberá vzdelávaním v rámci početných programov. James Beard, ktorý zomrel v roku 1985, bol hlavným kuchárom Ameriky, autorom mnohých kníh a človekom encyklopedických znalostí. Pomohol vychovať celé generácie šéfkuchárov, bol mentorom pre profesionálov i nadšencov. Fond, pomenovaný po ňom, pokračuje v ušľachtilom úsilí vzdelávať a podporovať začínajúcich šéfkuchárov prostredníctvom edukačných programov, grantov, cien a kurzov zameraných na rozvoj podnikania.
Podeľte sa o tento príspevok so svojimi priateľmi!